Betreft nieuwe spelers (NO) in de teamcompetitie

Wanneer heeft iemand een NO (Niet Officieel algemeen gemiddelde)?

Als iemand voor de 1e keer mee doet aan de teamcompetitie of als iemand in het voorgaande seizoen(en) maar 3 of minder wedstrijden heeft gespeeld in een team.

Na 4 wedstrijden krijgt men een Officieel algemeen gemiddelde.

Wat is er belangrijk voor een nieuwe speler (NO)?

Indien het opgegeven algemeen gemiddelde (door de speler zelf of teamleider) te laag is, loopt men het risico om over de eerste vier gespeelde partijen in punten gekort te worden. Hierbij gaan de punten naar de tegenstander.

Dit gebeurt wanneer het algemeen gemiddelde na vier partijen meer dan 10% (bij driebanden) of meer dan 20% (bij libre en kader) hoger is dan het opgegeven algemeen gemiddelde.

Let wel: alleen van de partijen die het percentage van 10% (driebanden) of 20% (libre/kader) overschrijden, worden de behaalde punten afgetrokken.

De bonuspunten (het 11e of 12e punt in het Belgisch systeem) komen te vervallen.

Als een nieuwe speler al in b.v. de eerste twee wedstrijden in de gaten krijgt, dat zijn algemeen gemiddelde te laag is opgegeven, dan kan hij/zij dit door mij laten aanpassen, zodat vanaf dat moment t/m de 4e wedstrijd dat risico verkleind wordt en dat een puntenaftrek alleen opgaat voor de eerste 2 wedstrijden. Vooral mensen die nu beginnen of na vorig jaar groeiende zijn is dit belangrijk om te weten.  U kunt  controleren of U nieuwe speler bent of niet,  door Uw team te kiezen in Biljartpoint. U ziet dan alle spelers in Uw team. Indien er een groen vinkje staat in de kolom NO, dan bent U een nieuwe speler.

Ik wens U allen een fijn en sportief seizoen toe.

Met vr gr

Peter van de Weert

WL teams district NHM