Carla Leibbrand – Sikkens districtskampioene Damesklasse Libre Klein

Afgelopen weekend is bij WBV Memento Mori het districtskampioenschap Damesklasse Libre Klein gespeeld, hieronder het verslag.

Een mooier weekend had je niet kunnen bedenken.
De finale dames libre klein die afgelopen weekend is verspeeld in ons eigen clubgebouw is een enorm succes geworden. Zowel de zaterdag als zondag was het heel gezellig en werd er volop gestreden om een partijtje te winnen.
Bij de opening van deze finale begon onze wedstrijdleider Hans Manuputty met 1 minuut stilte omdat enkele weken geleden de man van Carla Leibbrand-Sikkens, één van de deelneemsters was overleden en dat was heel indrukwekkend.
Daarna gingen de remmen los, want tijdens het spelen van de 1e ronde was duidelijk te zien dat de zenuwen een grote rol speelde. Het was immers de 1e keer dat veel speelsters van WBV op bondsniveau deze finale speelde. De voorwedstrijden waren een voorproefje enkele weken geleden maar nu moest het ervan komen. Na de 1e dag hadden we Carla en Trudy op de plaatsen 1 en 2 want die waren ongeslagen en stonden er heel goed voor maar de 2e dag verliep heel anders.
Christa Heine was op oorlogspad want na een aarzelend begin tegen Trudy kwam er een sanitaire stop voor Christa en dat luchtte haar op en maakte ze serie op serie, met als gevolg dat Trudy haar 1e verliespartij kreeg te verwerken en daardoor klom Christa naar de 2e plaats. Ook de partij daarna was Christa de winnares en de kans om op de 1e plaats te komen was aanwezig maar Carla was in de finale partij net even beter als Christa en werd daardoor terecht kampioen. Carla en Christa gaan samen naar het gewest, toch een verassende wending in het verloop van het toernooi met 5 WBV dames die er naast grepen.
De andere speelsters hebben tot het laatst toe hun best gedaan want Josette Heijmans en Tineke Dil hadden al punten op de zaterdag gehaald maar Linda Hogeweg en Daniëlle Kooij stonden beide op 0 punten en die punten moesten dan maar op zondag worden behaald en dat gebeurde dan ook, Linda won al haar partijen en Daniëlle won de laatste partij daardoor had iedereen punten in een fantastisch toernooi wat voor herhaling vatbaar is.
Bij de prijsuitreiking die door Vincent Steijger werd gedaan werd iedere speelster door hem in het zonnetje gezet door een mooie bos bloemen en een bon uit te reiken voor hun prestatie, hij bedankte tevens de arbiters die in grote getale voor deze finale waren opgeroepen en onze leden die hadden geschreven werden genoemd want zonder hen kunnen we niets.
Tot slot het publiek wat zowel zaterdag als zondag in grote getale was gekomen om te genieten van deze finale die toch wel heel bijzonder was door de gemoedelijke sfeer en de onderlinge verstandhouding van de speelsters samen me de arbiters het was grandioos en niet te vergeten de barbediening Jannie en Christa, zij hadden alles tot in de puntjes verzorgd en kregen ook als beloning voor het vele werk een bon die zij elders kunnen besteden.
WBV heeft het visitekaartje afgegeven voor het dames biljarten en daar is geen woord over gelogen.
Ton van Gerven, WBV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 gedachten over “Carla Leibbrand – Sikkens districtskampioene Damesklasse Libre Klein”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.