Peter Jamin districtskampioen DG3

Afgelopen weekend is de districsfinale driebanden groot derde klasse gespeeld, hieronder het verslag door één van de deelnemers.

Verslag districtsfinale driebanden groot 3e klasse.

Van 3 tot en met 6 januari 2019 werd bovengenoemde finale gespeeld.
Gastheer was DV Lang Rond in het biljartcentrum van SBBA te Alkmaar.

Vanaf de eerste avond wisten wij dat iedereen van iedereen kon winnen. De verschillen waren klein. De partijlengtes verschilden wel. De kortste ging over 24 beurten maar bij de langste stond de teller stil op 59.

Theo Hoogland startte sterk door zijn eerste 2 partijen te winnen. Maar daarna zag je Vincent Steijger omhoog klimmen en stond na 4 partijen op kop. John Busman, Carla Leibbrand-Sikkens en Cees Stam bleven een beetje achter. Ed Westra en Willem Brink waren zich in de top aan het nestelen. Op een gegeven moment stonden er 5 deelnemers met 8 punten.

De spanning was te snijden ………….. Karakters veranderden, spelers gingen zich vreemd gedragen, de ademhaling bij sommigen werd onregelmatig, de kelen moesten meer gesmeerd worden dan bij de gewone toeschouwers, de meeste wangen liepen rood aan, het toilet werd steeds frequenter bezocht, ook door de aangeboden gelegenheid van de heren arbiters na het behalen van de eerste 10 caramboles.

De laatste ronde ging in. Het was zondagmiddag 14.00 uur. Vijf spelers met 8 punten en niemand was zeker van de overwinning. Brink won van Busman en stond dus op 10 punten. Op de andere tafel speelde Stam tegen Carla en won terecht. Hij had zijn eerste overwinning op zak. Net op tijd. Daarna was het de beurt aan Peter Jamin. Nog niet genoemd in dit verhaal. Bewust. Want wat niemand en hij zelf ook niet verwachtte maar wel gebeurde: hij klom stiekem omhoog en door de overwinning op Hoogland in 25 beurten had hij gelijk het hoogste gemiddelde en stond op de eerste plaats ook met 10 punten. De andere partij ging tussen Westra en Steijger. Die laatste stond er het beste voor maar eindigde als vierde door de nederlaag met te weinig caramboles en teveel beurten.

Uiteindelijk zou het moyenne de doorslag moeten geven wie er op de volgende plaatsen zou eindigen. Brink werd 2e en Westra 3e. Maar wie ging er mee als tweede naar de gewestelijke finale, dat was de grote vraag. Uiteraard degene met het hoogste moyenne. Pas na de allerlaatste carambole van de laatste partij kwam de beslissing. Het moyenne van Brink bleek slechts 0.004 hoger dan dat van Steijger. Een grotere spanning had niemand nog meegemaakt. En dus gaan Jamin en Brink ons vertegenwoordigen in de volgende finale. Strijden om de gewestelijke titel in een splinternieuwe ruimte in Wormerveer.

Na afloop de bekende prijsuitreiking en dankwoorden voor arbiters, schrijvers, wedstrijdleiders en last but not least onze barman.
Een geslaagde finale waar nog wel eens over zal worden nagepraat.

Willem J Brink.

Uitslag DF-DG3