Uitslag NK Libre Klein 4e klasse

Afgelopen weekend is bij WBV Memento Mori het Nederlands Kampioenschap Libre Klein 4e klasse gespeeld.

Uitslag NK LK4

Lees verder voor een verslag en een paar foto’s.

Nederlandse Kampioenschapen Libre klein 4e klasse

Het NKLK4 werd over twee dagen gehouden bij biljartvereniging WBV te Wormerveer. Na het openingswoord van de voorzitter Peter Heine, nam wedstrijdleider Martin Feeke het stokje over en deelde de eerste wedstrijden in.
De spelers/speelsters gingen gelijk zeer fanatiek aan de slag en bestookten elkaar met mooie ballen.
Langzaam druppelden er ook supporters en belangstellenden in het clubgebouw, dit was uiteraard leuk voor de speler/speelsters.
Na de eerste dag waren er vier rondes gespeeld en er was één koploper Joep Vanwersch met 8 punten, met in zijn kielzog Piet Tilders, Joop Lammertsma en Willem Holla met 6 punten.
De twee dames, Sandra van den Berg en Odet Klein Gunnewiek hadden helaas 2 en 0 punten vergaard, ondanks dat beiden behoorlijk tegengas gaven.
De tweede dag ging iedereen weer met frisse biljartmoed aan de bak en er kwamen wat verrassingen en voor de organisatie was dit leuk, namelijk er ontstonden twee finales waar wat te winnen viel.
De belangstelling was zondag enorm, gezellige drukte in het sfeervolle clubgebouw van WBV.
Joep had na 6 rondes 10 punten, Piet 8 punten, Joop Lammertsma 8 punten en Willem ook 8 punten. Ook de percentage caramboles zou eventueel invloed kunnen, daar er met interval werd gespeeld.
Joep moest zijn laatste wedstrijd tegen Piet spelen en tussen hun was er een klein verschil in percentage caramboles, wel nog steeds twee punten verschil, zodat één van de twee Nederlands Kampioen zou worden.
De andere wedstrijd ging tussen Joop en Willem en hier was de situatie zo, wie er zou winnen, derde zou worden en bij het verlies van Piet er nog een tweede plaats in zat.
Het waren twee spannende finales, waar Joep van Piet won en terecht Nederlands kampioen werd en Willem Joop versloeg en door het verlies van Piet tweede werd. Piet werd derde en Joop zakte helaas terug naar de vijfde plaats. Wel is er voor Joop een compliment, dat hij met zijn 86 jaar zich goed heeft verweerd en menigeen het toch moeilijk heeft gemaakt.
In een onderlinge strijd tussen de dames, pakte Odet de winst, zodat zij in ieder geval van de hatelijke 0 af was.
De nummers 1,2 en 3 werden gehuldigd met de bijbehorende versieringen en voor de nummer 1 Joep klonk het Wilhelmus als muziek in zijn oren. De overige speler/speelsters kregen ook nog een aandenken van de KNBB, zodat zij ook een herinnering hadden aan dit Nederlands Kampioenschap Libre 4e klasse.
Met al een geslaagd weekend, die niet zonder de vele vrijwilligers van WBV zo tot stand was gekomen.

Een gedachte over “Uitslag NK Libre Klein 4e klasse”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.