Verslag districtsfinale bandstoten 2e klasse

In het weekend van 25 en 26 februari 2023 had De Hollandse Club de organisatie van de districtsfinale bandstoten 2e klas. Deze werd gespeeld in het biljartcentrum van WBV in Wormerveer. Gezien de resultaten in de voorwedstrijden was er sprake van een sterk deelnemersveld.

Ronde-1:

Nico Bankras (DVO), Frank Groenendal (Lang Rond) en Kees Stam (WBV) wisten hun eerste partij te winnen en Rob Wesdorp (Hazefelder) speelde remise tegen Ron Collewijn (BVK).

Ronde-2:

Nico (DVO), Frank, Ron en Rob Wesdorp wonnen hun partij tegen resp. Nico Oenen (WBV), Rob Smit (WBV), Fred Staphorsius (BVK) en Kees Stam.

Ronde-3:

Nico Oenen haalde zijn eerste winst binnen tegen Rob Wesdorp, Kees Stam wist met 1 car. verschil  te winnen van Ron, Frank won royaal van Fred en Nico Bankras won, in zijn kortste partij van 16 beurten, met een Partij Moyenne van 2,50 van Rob Smit.

Ronde-4:

Rob Smit haalde zijn eerste winstpartij door  in 28 beurten te winnen van clubgenoot Nico Oenen. Kees won van Fred. Frank speelde een sterke partij door in 23 beurten te winnen van Ron Collewijn en Nico Bankras kon na 31 beurten weer twee punten bijschrijven met  zijn winst op Rob Wesdorp.

Na deze eerste speeldag stonden Nico Bankras en Frank Groenendal bovenaan met 8 punten gevolgd door Kees Stam met 6 pnt.

Ronde-5:

Rob Wesdorp won overtuigend, met aan het eind 3x een serie van 8, in 27 beurten van Rob Smit. Nico Oenen kon zijn 2e winstpartij bijschrijven door winst op Staphorsius  met een moyenne van 1,73. Frank wist te winnen van Kees in 31 beurten en Nico Bankras won sterk van Ron Collewijn met 40 om 23 car. in 17 beurten.

Ronde-6:

In een sterke partij van 26 beurten wist Fred, al babbelend en biljartend, zijn eerste matchpunt bij te schrijven in een remisepartij tegen Rob Smit. Nico Oenen won in 25 beurten van Ron Collewijn. Frank verzaakte niet en won in 26 beurten van Rob Wesdorp. Nico Bankras speelde ook weer een sterke (winst)partij van 24 beurten,  met de hoogste toernooi-serie van 11, tegen Kees Stam.

Ronde-7:

Bij het ingaan van de laatste ronde waren Frank en Nico (DVO) beiden nog ongeslagen. Nico (WBV) was inmiddels Kees gepasseerd in de stand en beiden hadden 6 pnt.

Rob Smit wist in 29 brt overtuigend te winnen van Ron en haalde een HS van 10. Fred haalde voor het eerst de volle winst in een sterke partij met een moy van 1,73 tegen Rob Wesdorp. Fred zijn series waren duidelijk hoger met  9, 8 en twee keer een 6. Fred kon hiermee de symbolische rode lantaarn overdragen aan clubgenoot Ron C. Kees Stam stond t/m beurt 27 voor op Nico Oenen maar Nico wist de partij te kantelen met series van 5 en 4 en won toch in 30 beurten van Kees.

Op biljart-1 was de partij een kwartier later gestart en de spanning was voelbaar met in de eerste helft flink wat poedels, weinig series en Frank op  voorsprong. Vanaf beurt 20 kwam Nico beduidend beter in zijn spel en wist als eerste de 40 aan te tikken. In de gelijkmakende beurt maakte Frank nog één  car en totaal 34 caramboles.

Het Goud ging naar Nico Bankras met 14 punten en een moyenne van 1.707 , het zilver was voor Frank Groenendal met 12 punten en 1,363 en het brons voor Nico Oenen met 8 punten en 1,277

Verder valt nog te vermelden dat de barbediening door Jannie en Christa zoals altijd weer uitstekend was en dat de broodjes uitgifte in de keuken “gesmeerd” liep.

Groet Plv. WL Dooitze Nauta

Einduitslag DF-BK2

Een gedachte over “Verslag districtsfinale bandstoten 2e klasse”

Reacties zijn gesloten.