Verslag Districtsfinale Bandstoten klein 1e klas in Wormerveer

 

 

 

 

 

Met dank aan WBV Memento Mori, die op het laatste moment de organisatie van de Districtsfinale Bandstoten 1e klas over heeft kunnen nemen van Boko, is deze DF op 7 en 8 maart dus in Wormerveer  gespeeld.

Gelijk in de eerste ronde werden al stevige winstmoyennes genoteerd door GertJan Fritz (OOW) door met 3,05 (incl. een serie van 22) te winnen van Cees de Ruijter  (DHC); Wil Snel (OOC) won met 3,05 van Willem Koopmeiners (Hazefelder), Hans Manuputty won met 2,75 van Ed Schaak (BVK) en Peter Groenendal (WIK) won met 1,83 van Piet Roemer (DHC).

Na de derde ronde had Peter het hoogste puntenaantal  van 5 (remise) tegen Cees de Ruijter. In de vierde ronde konden Peter, Wil, Hans en Piet ieder 2 punten bijschrijven.

In de 5e ronde won Hans een belangrijke partij van Wil, Peter speelde remise (2e keer) tegen Ed en  Piet Roemer verloor  van  GertJan. Tussenstand: Hans (8), Peter (8), Wil (6), Piet (6)

In de 6e ronde compenseerde Wil z’n vorige verlies door te winnen van Peter, Hans won van Cees en Piet verloor van Ed. Tussenstand: Hans (10), Wil (8), Peter (8), Ed (7)

In de slotronde waren er dus nog 3 kanshebbers waarbij Wil z’n tussenmoyenne hoger was dan van Hans en Peter. Wil Snel won met 55 om 32 van GertJan Fritz in 24 beurten en Hans Manuputty won met 55 om 41 van Peter Groenendal in 30 beurten. Willem Koopmeiners wist in de laatste ronde van Piet te winnen en tekende voor een 7e plaats met 4 punten. Hans Manuputty werd dus kampioen werd met 12 matchpunten. Wil Snel gaat ook naar de Gewestelijke finale op 27 t/m 29 maart in Twisk op basis van het hoogste gemiddelde.

Om ‘systeemtechnische redenen’  heeft  de wedstrijdleiding  deze finale moeten verwerken in ITF. Achteraf zijn de afzonderlijke partijen wel verwerkt in Biljartprof maar daarin zie je niet de werkelijke speelvolgordes.

Eindstand

Een gedachte over “Verslag Districtsfinale Bandstoten klein 1e klas in Wormerveer”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.