Verslag districtsfinale Driebanden 1e klasse

Verslag districtsfinale driebanden klein 1e klasse.

Op 22 en 23 oktober 2022 werd bovengenoemde finale gespeeld. Dit keer was DV Lang Rond de gastheer.

Om precies 10.00 uur werd er begonnen met de opening. Na een, volgens velen, geslaagde welkomstrede op rijm van ondergetekende nam Rob Koning als wedstrijdleider het woord. Hij wenste een ieder veel succes en stuurde de spelers naar de juiste tafel.

Na de eerste ronde was het duidelijk dat iedereen moest wennen aan de tafels met nieuwe lakens. Partijlengtes van 45 tot 55 beurten. Dat zou gaandeweg wel beter worden.

Na de 2e ronde waren er nog 3 spelers met de volle buit. Piet Roemer had in 32 beurten gewonnen van Peter Groenendal. Terwijl Frans Dröge in 35 beurten de baas was over Alex Volker. Maar Alex wist in deze partij wel even de hoogste serie te produceren, namelijk 10. En Danny Kramer had wat langer werk om Antonio Havenaar te verslaan.

In ronde 3 bleven genoemde spelers weer ongeslagen maar nu was Jan Gieskens in de achtervolging. Hij had namelijk zijn eerste partij verloren. Volker, Groenendal en Havenaar stonden nog steeds met lege handen.

De laatste ronde op zaterdag was een teleurstelling voor Danny Kramer. Hij liep tegen zijn eerste nederlaag aan. Hij verloor in 41 beurten van Alex Volker wat voor hem zijn eerste overwinning was. Alleen Piet Roemer en Frans Dröge bleven ongeslagen. Jan Gieskens won zijn partij van Peter Groenendal die samen met Antonio Havenaar met lege handen naar huis gingen.

Zodoende zagen we een tussenstand van 2 spelers met 8 en 2 spelers met 6 punten. Het was duidelijk dat het op zondag tussen deze spelers zou gaan.

Na kerktijd en een paar bakken koffie van onze onverbeterlijke barman Kees van Schaik werd er op zondagmorgen begonnen aan ronde 5.

Het begon goed voor Peter Groenendal want die pakte zijn eerste matchpunt tegen Rob Paur. Het enige nadeel was de lengte van de partij. Het zou de enige worden waarin 60 beurten nodig waren om de partij te stoppen. Beide hadden slechts 27 caramboles.

Spannender werd het bovenin. Alleen Jan Gieskens en Piet Roemer wonnen in deze ronde. Frans Dröge en Danny Kramer lieten een steek vallen en verloren.

Antonio wist voor het eerst zijn partij te winnen. Alex Volker was het slachtoffer.

In ronde 6 zou het heel spannend worden. Alleen Piet stond ongeslagen bovenaan. Maar nu verloor hij van Frans Dröge. En aangezien Jan op 3 caramboles won van Antonio stonden er nu 3 spelers met 10 punten. Hoe spannend kun je het maken. Een apotheose van deze finale stond ons te wachten.

Ronde 7 was in aantocht. Er heerste opeens een heel vreemde sfeer in de zaal. Je hoorde de hartkleppen tekeer gaan. De wc’s werden letterlijk overspoeld door urinale behoeftes. De gezichten stonden niet gespannen maar zwollen op. Het leek wel of de 3 finalisten spontaan last kregen van kramp en trillingen over het hele lijf. Want zowel Piet (0.722), Jan (0.709) als Frans (0.669) hadden nog kans op de overwinning. En uitgerekend (want dat kun je wel aan Rob Koning overlaten) Piet en Jan moesten tegen elkaar. Terwijl Frans ook een sterke tegenstander trof. Danny Kramer kon geen kampioen meer worden maar liet zich ook niet naar de slachtbank leiden. Al snel bleek dat Frans het niet zou redden. Danny beet zich vast in iedere carambole en voelde dat zijn 4e overwinning eraan zat te komen. Frans had dan ook de uitstraling van iemand die voor de lol meedeed. Maar zo win je geen finalepartij. Jammer. Toch werd hij nog derde en ging ook met een mooie beker naar huis.

De “grandfinale” van Jan en Piet werd een soort jojo partij. Het ging op en neer. Dan die weer voor, dan kwam die weer terug en zo ging het door tot het einde. Uiteindelijk trok Jan aan het langste eind en won met 30 tegen 28 in 48 beurten.

Rode lantaarndrager werd Peter Groenendal met slechts één punt.

Een geslaagde finale mede dankzij de goede arbitrage van de bondsarbiters alsmede van de leden van Lang Rond. Rob Koning als wedstrijdleider en Kees van Schaik als barman ( die 2 heel drukke dagen achter de rug had ) werden bedankt met een mooi boeket bloemen.

Uw verslaggever, Willem J Brink.

om de foto’s te vergroten klik op de twee pijltje in de foto.

Een gedachte over “Verslag districtsfinale Driebanden 1e klasse”

Reacties zijn gesloten.