Verslag districtsfinale Driebanden Groot 1e klas

Hierbij een verslagje en een paar foto’s van de districtsfinale Driebanden Groot 1e klas bij Hazefelder.

Uitslag DF DG1

Verslag districtsfinale driebanden groot 1e klasse.

Op 7, 11 en 12 januari werd bovengenoemde finale gespeeld. Dit keer was Hazefelder uit Purmerend onze gastheer.

Na de eerste avond werd al duidelijk dat de strijd zou gaan tussen Sieb Mulder en Klaas Evers. Vooral Sieb speelde verzorgd en met een precisie van een leeuw die zijn prooi bespringt. Klaas speelde met één doel en dat was het winnen van zijn partijen. Maar wel op een manier als een buschauffeur die zijn passagiers precies daar afzet waar hij wil. De rest van de spelers werden de marionetten van de finale.
Na de eerste 2 rondes gingen zij dan ook al aan kop. Allebei 2 gewonnen en zag je al dat het moyenne van Sieb beter was dan dat van Klaas; 0.579 tegen 0.392
Frank van Oostveen en Ron Schram waren nog zonder punten. Tijdens de wedstrijden die volgden bleek dat de rest van de spelers van iedereen kon winnen. Ron Schram haalde in de 3e ronde zijn eerste punt door gelijk te spelen tegen Ton Deen. Na de 4e ronde was alleen Frank nog zonder punten maar in de volgende ronde zou hij mooi winnen van Ron in 53 beurten.
De laatste drie ronden werden gespeeld op een manier alsof er door het programma een orkaan had toegeslagen. Het systeem sprong op tilt en Tjeerd Aukema nam zelfs ’s avonds contact op met ons opperhoofd KNBB Reijn Roos. Er was geen touw meer aan vast te knopen. Iedere nieuwe ronde was een verrassing wie er zouden spelen. Heeft ook wel weer iets moois. Ton Deen dacht namelijk dat ie zondag wat later kon komen vanwege de laatste wedstrijd op zaterdag. Mooi niet dus. Moest gelijk aan de bak. In de “5e ronde” speelden Paul “tandenstoker” Rijkenberg en Willem Brink een mooie partij om de 3e plaats. Werd remise waar beide tevreden mee waren en een moyenne van 0.606 opleverde. Maar in deze ronde werd ook de kortste partij gespeeld. Uiteraard door Sieb in 26 beurten dus 0.769 terwijl zijn tegenstander Ton bleef steken op 11 caramboles.
In de “6e ronde” wist Peter Heine zijn tweede overwinning te boeken ten koste van Ron. Hij ontpopte zich gaandeweg de partijen als specialist op het gebied van zwijnen, Oostenrijkers en mazzelklossen. Zelfs vijf in één partij. Een score van 25%.
In de laatste ronde wist Ron nog een verrassende overwinning te boeken op Paul. Deze dacht dat ie al zeker was van de 3e plaats. Maar door dit laatste resultaat bleef hij uiteindelijk 2000ste moyennepunt voor op Willem. Het was 0.354 om 0.352
Vóór de laatste wedstrijd, de finalepartij tussen Sieb en Klaas, hadden beide 12 matchpunten. Het moyenne van Sieb was 0.200 beter dan die van Klaas. Dus bij winst van onze buschauffeur zou Sieb al minder dan 0 caramboles moeten maken en dan nog …………….
Uiteindelijk wist Sieb de partij vrij makkelijk te winnen in 36 beurten en kon hij als terechte winnaar gehuldigd worden.
Op dinsdagavond en zondagmiddag werden wij als spelers aangemoedigd door de reserve Carla Leibbrand-Sikkens. Dat werd zeer gewaardeerd.
Tjeerd toonde zich een heel fijne wedstrijdleider maar ook barman en gastheer die rondging met de drankjes.
Een geslaagde en sportieve finale die de juiste winnaar heeft opgeleverd.
En uiteraard met dank aan arbiters, vooral Ruud Slotboom en Wieger Dijkstra, en schrijvers.

Uw verslaggever, Willem J Brink.

 

2 gedachten over “Verslag districtsfinale Driebanden Groot 1e klas”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.