Verslag districtsfinale Libre Klein 3e klasse

In de Viaanse Molen is afgelopen weekend gestreden om het districtskampioenschap Libre Klein 3e klasse, de organisatie was in handen van ABC de Band, hierbij een verslagje en een paar foto’s.

Verslag districtsfinale Libre Klein 3e klasse.

Na twee ronden stonden vier spelers op kop met vier punten. In de derde ronde pikte Trudy haar eerste puntjes op door Imco te verslaan. De andere drie koplopers maakten geen fouten en wonnen hun partijen. Het wordt nu al eentonig, de vier koplopers wonnen hun partijen in de vierde ronde, Ron, Theo en Johan met 8 en Imco met 6 punten.

De rangschikking bleek niet te kloppen na de vierde ronde, de oorspronkelijke rangschikking op % moyenne (intervallen!) was blijven hangen in het programma, ’s avonds heeft Hans Eekels dat aangepast, top!!

Zondagmorgen weer “fris” aan de start. Het toeval wilde dat de eerste vier spelers in de rangschikking elkaar moesten bestrijden in de laatste drie ronden. In de vijfde ronde moest Johan het onderspit delven tegen Ron en Theo won van Imco. Nog twee koplopers, Ron en Theo met 10 punten, gevolgd door Johan met 8 punten, Trudy pakte weer 2 punten tegen Jan en Peter boekte zijn eerste en enige overwinning tegen Hans.

In de zesde ronde een afknapper voor Theo, verlies tegen Johan, moyenne 1,448, achteraf heeft hem dat de 1e plaats gekost en Johan bleef zo in de race. Ron won van Imco, Trudy won haar partij tegen Peter en Jan haalde uit met winst tegen Hans, hoogste serie 22!

In de laatste ronde herpakte Theo zich en won van Ron met een moyenne van 3,823, Ron verbouwereerd achterlatend met 30 caramboles. De calculator op de telefoon van Ron maakte al snel duidelijk dat hij toch nipt eerste was geworden, pfff, 12 punten, moyenne 2,359, Theo 2e , 12 punten, moyenne 1,322. Johan won van Imco en werd 3e, 12 punten, moyenne 2,162, Trudy won van Peter en Hans verloor van Jan.

Ron en Theo zullen ons district vertegenwoordigen bij de gewestelijke finale die op 21 en 22 januari 2023 gespeeld wordt bij Club 70 in Beverwijk.

Het was een geslaagde finale, schrijvers, tellers, wedstrijdleiding van ABC de Band en barbediening, bedankt voor de medewerking?
Eindstand DF LK3

klik op de pijltjes in de foto voor een vergroting

Een gedachte over “Verslag districtsfinale Libre Klein 3e klasse”

Reacties zijn gesloten.