Verslag districtsfinale Libre klein 3e klasse

In het weekend van 18 en 19 november 2023 had De Hollandse Club de organisatie van de districtsfinale Libre 3e klas.

Na de eerste speeldag met 4 ronden stonden Kees Stam en Reijn Roos bovenaan met 6 punten gevolgd door 4 man met 4 punten en onderaan 2 spelers met 2 punten.

Op zondagochtend kregen we telefonisch een ziekmelding door. Dit betekende dat het oorspronkelijke speelrooster verwijderd en een nieuwe met 7 spelers aangemaakt moest worden.

Van Reijn Roos, Kees Stam en Peter v.d. Weert konden er 4 partijen van de zaterdag behouden blijven. Van de overige heren 3 partijen.

Vanaf de start op zondag was het toch mogelijk om in 3 speelronden  iedereen z’n totaal  van 6 partijen te laten voltooien. Het chronologische wedstrijdverloop met  de tussenstanden per ronde, is in Livescore nu niet meer te volgen; wel de partijuitslagen.

Na 5 gespeelde ronden gingen Kees Stam en Reijn Roos aan de leiding met 8 punten gevolgd door Paul Wesselson, Peter de Wit met 6 punten en Peter v.d. Weert ook met 6 punten maar Peter had reeds alle partijen gespeeld.

In de laatste ronde nog te spelen:

Biljart-1:              Stam – De Wit

Biljart-2:              Roos – Wesselson

Biljart-3:              Heijmans – Besse

Peter Besse kon na een goede partij met 2.00 moyenne, incl. een serie van 14, zijn eerste winstpunten bijschrijven. Paul Wesselson wist in 19 beurten, met slechts 2 poedels, te winnen van Reijn Roos. Op het “centercourt” stond Kees Stam lang op een duidelijke voorsprong maar  kon geen hoge series neerzetten. In de 31e beurt produceerde Peter de Wit een serie 10 en kwam op 58 car. Kees moest er nog 1 maken en dat lukte en kon zich toen pas kampioen noemen.

Het Goud ging dus naar Kees Stam  met 10 punten en een moyenne van 2,298 , het Zilver was voor Paul Wesselson  met 8 punten en 2,404 en het Brons voor Reijn Roos eveneens  met 8 punten en 2,167

De bar en de keuken werden ook deze editie weer vlotjes gerund door Janny en Christa. De arbitrage was in handen van 4 districtsarbiters die afgelost werden door de leden van DHC.

Eindstand: na ronde-7

Groet Dooitze Nauta (WL- a.i.)

Fotoimpressie: