Verslag districtsfinale Libre Klein 4e klasse

Uitslag districtsfinale LK4

Verslag Districtsfinale LK 4 zaterdag 5 en zondag 6 november bij WBV

Het toernooi werd geopend door de wedstrijdleider van WBV Martin Feeke en iedereen welkom geheten te hebben en wat huishoudregels had verteld, kon de finale beginnen.

Arie Kleijn was als eerste geplaatst en dus waren de ogen op hem gericht, maar het is een finale, dus iedereen heeft een kans.

Na de eerste dag stond toch verrassend Martin van Vuure met 4 gewonnen wedstrijden aan kop en flink boven zijn moyenne, de 5 achtervolgers stonden al op 4 punten achterstand.

Wie zou Martin nog kunnen bedreigen, daar hij goed speelde en wie zou nog tweede gaan worden, wat ook recht gaf om naar het gewest te gaan.

Het liep zondag voor Martin wat stroever, hij won net aan van Christa Heijnen en verloor van Tim Bakker en in de laatste wedstrijd verloor Martin van Arie Kleijn, de pijp was leeg bij Martin.

Martin werd wel district kampioen, daar hij zaterdag al de basis had neergelegd, Arie werd verdiend tweede en beide heren gaan naar het gewest toe. Maarten van Duin werd 3e en is gevraagd voor algemene reserve voor het gewest en zou eventueel moeten optreden als één van beide heren niet kan. Martin namen WBV van harte gefeliciteerd met dit kampioenschap en beide heren veel succes in het gewest.

Te vernoemen, dat 6 spelers een serie van 9 hadden, Frans Smit had zaterdag een partij met moyenne van 2.73.

Het was een gezellig finale weekend, waar alle spelers met plezier en inzet hebben gespeeld.

Heren arbiters bedankt dat u weer dit toernooi op kundige wijze hebt gearbitreerd en dank voor de hulparbiters/schrijvers van WBV.

Als laatste wil ik Jannie en Christa bedanken die samen controle over de bar en de keuken hadden.

Martin Feeke – Wedstrijdleider WBV

om te vergroten: klik op de pijltjes in de foto