Verslag Districtsfinale Libre Klein 4e klasse

Verslag Districtsfinale Libre Klein 4e klasse


Terwijl het hele weekend de regen met bakken uit de lucht kwam werd bij biljartvereniging BVK te Krommenie, vanaf vrijdagavond 3 november t/m zondagmiddag 5 november 2023, de Districtsfinale Libre Klein 4e klasse gespeeld. Na het spelen van alle PK-voorwedstrijden resulteerde dit bijna in een geheel Wormerveers onderonsje; 5 finalisten van WBV, 2 finalisten van De Hollandse Club en 1 finalist van BV Waterland; hetgeen ook een garantie is voor een sportieve en gezellige strijd.

Vrijdagavond zijn de eerste twee rondes van totaal 8 wedstrijden gespeeld waarbij Peter Lagerweij direct al aan de leiding ging. Tussenstand na ronde 1 en 2 : 1) Peter Lagerweij 2) Wapse Heijnen 3) Josette Heijmans
Op zaterdag zijn de 12 wedstrijden van ronde 3, 4 en 5 gespeeld waarbij een kleine verschuiving in de top 3 plaatsvond. Tussenstand na ronde 3, 4 en 5 : 1) Peter Lagerweij 2) Martin van Vuure 3) Josette Heijmans.

Op zondag werden de laatste 8 wedstrijden van ronde 6 en 7 gespeeld. Het bleef tot het einde van de finale bijzonder spannend omdat er nog drie finalisten kans maakten op die fel begeerde eerste plek. Maar uiteindelijk gaf Peter Lagerweij zijn koppositie niet meer uit handen. De enige finalist die een partij van Peter Lagerweij kon winnen was Dick Hofstra.

Eindstand :
1 Peter Lagerweij WBV
2 Josette Heijmans Blank WBV 
3 Dick Hofstra DHC
4 Martin van Vuure Waterland
5 Wapse Heijnen WBV 
6 Ton van Gerven DHC
7 Tineke Dil WBV 
8 Wendy Heijmans WBV

Namens BVK worden de 3 winnaars van harte gefeliciteerd!

Peter Lagerweij en Josette Heijmans zullen deelnemen aan de Gewestelijke Finale welke plaatsvindt op 13 en 14 januari 2024 bij ABC de Band in Biljartcentrum De Viaanse Molen te Alkmaar.
Onze dank gaat uit naar de supporters, arbiters Frenk Vriens en Wieger Dijkstra en uiteraard naar de finalisten voor hun sportieve bijdrage aan deze finale. Daarnaast is een bedankje op zijn plaats voor de BVK-vrijwilligers die zich het hele weekend hebben ingezet voor de algehele organisatie, bar, tellen, schrijven e.d.

Hans Heerens Hoofdwedstrijdleider BVK