Verslag en foto’s districtsfinale Driebanden Groot 1e klasse

In de Viaanse Molen is bij Lang Rond de districtsfinale Driebanden Groot 1e klasse gespeeld Einduitslag DF DG1

Lees een uitgebreid verslag van deze finale vergezeld van een aantal foto’s. Leest u vooral eerst het grappige  welkomstwoord. 

Verslag districtsfinale driebanden groot 1e klasse, gespeeld op 28 en 29 januari 2023.

Dit keer was de Viaanse Molen het decor van bovengenoemde finale. DV Lang Rond was de gastheer en zorgde dat het de spelers en arbiters aan niets ontbrak. Zaterdagmorgen om 10.00 uur werden de heren welkom geheten door ondergetekende met een apart welkomstwoord. Is voor de leuk bijgevoegd.

Ruud Slotboom zorgde dat hij in 47 beurten uit was en gaf Rob Koning op deze manier het nakijken. En Sieb Mulder deed het niet veel slechter en had 49 beurten nodig om Wim Bosman te verslaan. Maar Paul Tuijnman en Klaas Evers hadden aan 60 beurten nog niet genoeg. Betekende wel dat we laat aan de lunch konden beginnen.

In de 2e ronde nam Rob Koning revanche voor zijn nederlaag en had slechts 34 beurten nodig om Klaas Evers te verslaan. Wim Bosman had Ruud Slotboom ervoor over om zijn partij te winnen in 48 beurten. Sieb Mulder won weer en dit keer was Paul Tuijnman de klos. Waren precies 60 beurten voor nodig. Maar hij stond wel bovenaan als enige met 4 punten.

Het massaal toegestroomde publiek …… voelde de spanning licht stijgen. Want als je nog kampioen wilde worden moest er nu echt gewonnen gaan worden. De ene speler werd steeds stiller, de ander zocht contact met de aanwezigen en weer een ander werd kribbig.

Sieb werd het slachtoffer van de dadendrang van Klaas die nog niet had gewonnen. In 48 beurten had hij zijn eerste overwinning binnen. Ruud revancheerde zich tegen Paul van zijn vorige nederlaag. En Wim pakte zijn 2e overwinning, dit keer tegen Rob in 39 beurten.

Na 3 rondes was het mooi verdeeld. 3 man met 4 en 3 man met 2 punten. Alles lag nog open, alles was nog mogelijk. Maar op zondagmorgen was het heel anders. Je merkte het aan de sfeer, je proefde het aan de koffie (met gebak), de opmerkingen om anderen uit zijn spel te halen waren om te snijden, de strijd ging nu echt beginnen.

In de 4e ronde begon onze “homme de la forêt” tegen Paul steeds meer met zijn keu om zich heen te slaan. Teken dat hij in opperste concentratie is. Leverde wel de overwinning op in 41 beurten. Onze “arbre de serrure” had 59 beurten nodig om Klaas zijn 3e nederlaag te bezorgen. Sieb moest winnen van onze “Roi” om nog in de race te blijven. Maar speelde gelijk in 56 beurten.

Aan het begin van ronde 5 waren er nog 3 titelkandidaten. De computer liet eerst Rob tegen onze “jardinier” spelen. Rob won deze partij in 53 beurten en zou zo op de 3e plaats eindigen. Tegelijk werd de partij van Wim tegen onze “sangliers” gespeeld. Klaas moest het onderspit delven want Wim won in 58 beurten.

De “finale” ging dus tussen onze “meunier” en Ruud maar was eigenlijk een wassen neus. Aangezien Wim al gewonnen had en met een veel beter %moyenne. Het werd een tenenkrommende finale die na 60 beurten nog geen winnaar had opgeleverd. Maar de 2 punten gingen naar Ruud vanwege het aantal caramboles.

Uiteindelijk kregen we dan een terechte winnaar in de persoon van Wim Bosman. Ruud eindigde als tweede met hetzelfde aantal matchpunten. Rob Koning werd 3e met het hoogste moyenne van 0.436 en de hoogste serie van 6.

Het waren 2 leuke maar ook lange dagen. Partijen die fijn waren om naar te kijken. Maar ook om snel te vergeten. Veel ballen die voorlangs of achterom gingen. Soms tot wanhoop van de spelers.

Na afloop de bekende taferelen en bedankjes. Vooral de arbiters Sjaak Bleeker en Joop Hageman. En uiteraard onze Kees van Schaik die ons weer 2 dagen lang voorzien heeft van vele drankjes en een fijne lunch met lekkere broodjes.

En niet te vergeten onze wedstrijdleider Frank Groenendal die ervoor zorgde dat de stand steeds werd bijgehouden.

Maar zonder de schrijvers van Lang Rond konden we natuurlijk ook niet. De bekers en medailles werden uitgereikt evenals de bloemen en bonbons. Een prima georganiseerde finale was weer ten einde.

Willem J Brink, voorzitter DV Lang Rond.

klik op de pijltjes in de foto voor een vergroting.

2 gedachten over “Verslag en foto’s districtsfinale Driebanden Groot 1e klasse”

Reacties zijn gesloten.