Verslag en foto’s gewestelijke finale Driebanden Groot 1e klasse

Na het aanklikken van : “verder lezen”, verschijnen foto’s en het verslag van de gewestelijke finale Driebanden Groot 1e klasse.

Hierbij alvast de eindstand:   GF DG1

Afgelopen weekend is de Gewestelijke Finale Driebanden Groot bij BV Hazefelder gespeeld. 

De 6 spelers van 5 verschillende verenigingen, De Liefhebber had 2 kanshebbers, hebben hun kunsten vertoond.

Zaterdag speelden we 3 rondes, waarin met name Cris Mosch zijn klasse liet zien. Met 3 overwinningen, waarvan één partij in 21 beurten (met een serie van 5) had hij een klein gaatje geslagen naar Lau Heijne die met 5 punten op de 2e plaats stond. Ronald Kolken was met 3 punten ook nog enigszins kansrijk. Voor Flip Nijkamp en Wim Bosman (beiden 2 punten) was het podium nog in zicht. Gilano Vloedmans had helaas nog geen partij kunnen winnen. daar kwam zondag echter verandering in.

Er werd mooi gespeeld, waardoor de aanwezige toeschouwers hun goedkeuring lieten blijken en meeleefden met de spelers.

Op zondag waren de heren weer fris en fruitig aan de tafel voor de 4e ronde. Gilano en Wim Bosman speelden de eerste partij en het was Gilano die in een prima partij aan het langste eind trok. Er volgden nog enkele spannende partijen, vooral die tussen Flip Nijkamp en Lau Heijne. Zou Lau verliezen, dan kon Cris na 4 partijen al kampioen zijn… Lau en Flip maakten er een spannende partij van die nipt door Flip werd gewonnen. Lau kwam 1 carambole tekort. 

Cris kon nu kampioen worden door Ronald Kolken te verslaan. En dat lukte hem ook: in 32 beuren had hij de benodigde 20 caramboles bij elkaar gespeeld. Prima prestatie van Cris, maar het toernooi was nu wel van zijn spanning ontdaan…  Cris had daar natuurlijk lak aan!

De 5e ronde was voornamelijk interessant voor de andere podiumplaatsen. Lau, Flip en Ronald hadden allen nog kansen op zilver en brons. Alle drie wonnen zij hun partijen zodat de eindstand hetzelfde beeld had als de stand na ronde 4, met dien verstande dat Cris zijn ongeslagen status verloor, maar daar zal hij geen moment wakker van liggen.

Cris veel succes bij het NK in Roosendaal.

Al met al een gezellige, sportieve en prima finale. Spelers, arbiters, vrijwilligers en supporters bedankt voor dit gezellige weekend.

Tjeerd Aukema

Wedstrijdleider BV Hazefelder

klik op de pijltjes in de foto’s voor een vergroting