Verslag gewestelijke finale BK2 bij OBIS

Na het aanklikken van “Verder Lezen” is een verslag van deze finale te lezen.

Eindstand GF BK2

Gewestelijke finale bandstoten 2e klasse

Op 1 en 2 april werd bij biljartvereniging OBIS de gewestelijke finale bandstoten 2e klasse gespeeld.

Alle deelnemers waren ruim op tijd aanwezig, zodat reserve Kees Stam onverrichte zaken weer naar huis kan.

De als eerste geplaatste Nico Bankras gaf in de eerste partij tegen Hans van der Leeden gelijk zijn titelaspiraties weer, door de partij in 10 beurten uit te maken.

Voor Hans van der Leeden was het sowieso geen gelukkige finale, want als er een prijs zou zijn voor de meeste ballen achterom dan had hij deze met vlag en wimpel gewonnen.

Na de eerste dag ging Nico glansrijk aan kop, hij was de enige die alle partijen in winst kon omzetten.

Maar zoals vaker het geval is, was de 2e dag voor Nico een dag om snel te vergeten. Lukte het op de zaterdag om de caramboles te maken, op de zondag leek niets meer te lukken en verloor hij alle 3 partijen en daarmee het kampioenschap.

Gerrit Schrijver was na de zaterdag de enige die Nico redelijk kan bijhouden en volgde hem op 2 punten. Echter de eerste partij op de zondag verloor hij van Ron Wezenberg, die zich daarmee weer nestelde bij de titelkandidaten. Hetzelfde gold voor Arie Rotteveel, die door van Nico te winnen naast Gerrit en Ron op een gedeelde 2e plaats kwam op 2 punten van Nico.

Doordat Ron van Arie verloor in de 6e ronde en Gerrit Nico versloeg, waren er in de laatste ronde nog 3 kandidaten over voor de titel, Nico, Gerrit en Arie, allen met 8 punten.

Gerrit wist de laatste partij van Arie te winnen en omdat Nico ook zijn laatste partij aan zijn tegenstander Ron moest laten, werd Gerrit kampioen en door de winst op Nico legde Ron beslag op de 2e plaats.

In de achterhoede van dit geweld werd er door de andere deelnemers geworsteld met het maken van de caramboles. Kees Jong kon ze op de zaterdag moeilijk vinden, maar wist op zondag nog een redelijk niveau te halen. Ruud Kaag wist kreunend en steunend nog 3 partijen te winnen en district genoot Nico Oenen had zijn weekend niet. Ondanks nog 2 gewonnen partijen was hij de rode lantaarndrager.

Leon Wezepoel, wedstrijdleider OBIS