Verslag halve- en finales A en B2 klassen

Op 20 mei werden in bc De Viaanse Molen de halve finales voor zowel de A-klasse en de B2-klasse gehouden. Er werd na het welkomst praatje  om 10 uur begonnen met de wedstrijden. Het was aardig druk, want alle tafels waren bezet. 8 kleine en 2 grote tafels. Het betekende 11 teams “in huis”. Echter omdat we steeds direct door  speelden, behoudens een eetpauze, waren we om ca. 17.30 uur klaar met de wedstrijden en kon de stand bekend gemaakt worden.

In de A klasse werden door 3 teams gestreden om de eerste plaats, want alleen deze mocht door naar de finale op zondag. Voor het district NHM waren Lang Rond en WBV 18 aanwezig . DVOG 1 uit West Friesland was het derde team. Halverwege de middag was al duidelijk dat LR aan het langste eind zou trekken. Ze werden uiteindelijk 1e. WBV 18 had er denk ik meer van verwacht, maar de tegenstand was te sterk en zij werden 3e.

De halve finale van de B2 bestond uit 2 poules van 4 teams. De bovenste 2 van iedere poule zouden doorgaan naar de finale. In poule 1 was het district NHM vertegenwoordigd door het team van Parelhof 4 en in poule 2 deed WBV 5 mee namens het district. Parelhof  werd in poule 1 derde en mocht daarom niet verder. Hetzelfde gold voor WBV 5 in poule 2. Zij werden 4e.

Op zondag 21 mei werden de finales gehouden wederom in de Viaanse Molen. Voor de A klasse was uit de afdeling WN-zuid het team De Plas naar Alkmaar gekomen. Na een spannende strijd die pas in de laatste partij werd beslist met een verschil van 1 carambole ging het team van Lang Rond met de eer strijken. Zij mogen naar de Landsfinale in Nieuwegein.

De finale in de B2 klasse bestond uit 4 teams. De teams van De Hoop en De Vriendenkring bleken aan het eind van de middag te sterk voor de andere 2 teams. De Vriendenkring werd 1e en De Hoop 2e . Zij gaan  beiden naar de Landsfinale. De teams van De Treffers en NHD 19 werden respectievelijk 3e en 4e.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *