Willem Brink gewestelijk kampioen DG3

Afgelopen weekend is Willem Brink van Langrond kampioen Driebanden Groot derde klasse geworden, Peter Jamin van de Musketiers werd tweede.

Onder de kopregel de uitslag en een verslag.

Uitslag GF DG3 (N)

 

Verslag gewestelijke finale driebanden groot 3e klasse.

Van 1 t/m 3 februari 2019 werd bovengenoemde finale gespeeld. Gastheer was biljartvereniging WBV uit Wormerveer. Een pas geopende ruimte met 2 mooie grote en 2 kleine tafels. Deze finale werd WBV gegund door DV Lang Rond vanwege de opening van de nieuwe accommodatie.

Na de eerste 2 wedstrijden werd duidelijk dat het deze finale zou gaan tussen Jamin, Pijper en Brink. Zij wonnen beide partijen. Peter en Cees schoten uit hun slof met moyennes van 0.800 en 0.689 en hadden de toon gezet. Brink bleek achteraf leverancier te worden van lange partijen en had in 4 partijen meer dan 50 beurten nodig.

Rob van Aart bleek niet aan de verwachtingen te voldoen. Hij was tenslotte vorig jaar de kampioen. Maar als reden gaf hij op dat hij moeite had met de biljarts.
Gerrit Schrijver had veel pech, maakte wel de hoogste serie van 7. Dit gebeurde in een partij in de één na laatste beurt want daarna ging hij uit met een serie van 4.

De heren Heijne en Goedegebuure waren vanaf de 3e partij constant op de laatste plaatsen te vinden. Toch wisten zij een mooie overwinning te boeken. Frappant was hun beider remise in dezelfde ronde tegen Schrijver en van Aart.
Sabine Bakker bleef met 3 winstpartijen keurig in de middenmoot hangen. Zij werd nog wel door de heren arbiters af en toe als “de heer” aangekondigd maar dit werd door haar sportief opgevat. Zij wist zich toch maar mooi staande te houden tussen al die andere mannen.

Op zondag waren er nog 2 rondes te gaan. Cees Pijper had in die tussentijd toch 2 partijen verloren en was dus uitgeschakeld voor de overwinning. Peter Jamin stond toen met 5 overwinningen en een moyenne van 0.555 als eerste geplaatst. Daaronder of eigenlijk daarnaast Willem Brink met eveneens 5 zeges maar met een moyenne van 0.396 en dat verschil was best wel groot.
In ronde 6 deed Pijper wat hij had beloofd en won zijn partij tegen Jamin overtuigend met 20 tegen 13. Brink won zijn partij in 36 beurten van Bakker en stond nu 2 punten voor op Jamin. Met nog steeds een groot verschil in moyenne, 0.520 tegen 0.416 in het voordeel van Jamin, begon de finalepartij.

Na een serie poedels van beide kanten liep Jamin uit met een serie van 5. Kort daarop een serie van 6 gemaakt door Brink. Na wat losse caramboles stootte Brink door met nog een serie van 5. Maar toen haperde de Alkmaarse machine en kwam Jamin weer dichterbij. Bij de stand van 19 – 19 maakte Jamin de partij uit. Brink had de nabeurt en moest deze ook maken om gelijk te komen. En dus kampioen te worden. De zaal hield zijn adem in, iedereen liep blauw aan, de spanning was te snijden, Brink legde aan voor de laatste stoot van de hele finale en …. maakte koelbloedig de laatste carambole. Met een moyenne van uiteindelijk 0.436 werd hij ongeslagen kampioen van het gewest. Eind maart zal hij ons vertegenwoordigen om het Nederlands kampioenschap.

Na afloop de bekende prijsuitreiking door Jan Gieskens. Dankwoorden voor arbiters, schrijvers, wedstrijdleiding en barpersoneel. Alles was keurig verzorgd tijdens deze eerste finale in de nieuwe ruimte van WBV.
Een zeer geslaagde finale op mooie nieuwe tafels.

Willem J Brink.

 

 

 

 

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Willem Brink gewestelijk kampioen DG3”