Biljart in het centrum van Noord-Holland

Welkom op de website van het district Noord-Holland Midden van de KNBB Vereniging Carambole. De KNBB is de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond. Deze bond is verdeeld in vier gewesten, de gewesten in een aantal districten. Het gewest West Nederland omvat de provincies Noord- en Zuid-Holland. Het district Noord-Holland Midden is een van de tien districten in dit gewest.

Het district organiseert in KNBB-verband de biljartkampioenschappen voor individuele leden en teams. In het grootste deel van de spelsoorten beginnen de wedstrijden binnen de districten en bestaat de mogelijkheid om via gewestelijke kampioenschappen deel te nemen aan kampioenschappen om de nationale titel. Op deze website vindt u alle informatie over ons district en de zaken die wij organiseren en doen om de biljartsport voor onze leden mogelijk te maken.

Het district zelf is geen vereniging maar een koepel die wedstrijdzaken voor de aangesloten verenigingen organiseert en regelt. Als u wilt biljarten kunt u zich bij een vereniging aansluiten. Speelt u in een vereniging en wilt u zich bij de KNBB aansluiten? Stuur dan een bericht en wij helpen u graag!

‘Ons gebied’

Het district Noord-Holland Midden organiseert wedstrijden voor verenigingen in een groot deel van Noord-Holland. Grofweg is het gebied boven het Noordzeekanaal maar zonder de kop van Noord-Holland en West-Friesland. Het district is voortgekomen uit een fusie tussen de voormalige districten Zaanstreek-Waterland en Alkmaar e.o. Verenigingen in de plaatsen Akersloot, Alkmaar, Assendelft, Beets, Bergen, Bergen aan Zee, Beverwijk, Broek in Waterland, Castricum, De Rijp, De Woude, Den Ilp, Driehuizen, Edam, Egmond aan den Hoef, Egmond aan Zee, Egmond Binnen, Graft, Groet, Grootschermer, Heemskerk, Heerhugowaard, Heiloo, Hobrede, Ilpendam, Jisp, Katwoude, Koedijk, Koog aan de Zaan, Krommenie, Kwadijk, Landsmeer, Limmen, Marken, Markenbinnen, Middelie, Middenbeemster, Monnickendam, Noordbeemster, Noordeinde, Oost-Graftdijk, Oosthuizen, Oostknollendam, Oostzaan, Oterleek, Oudorp, Purmer, Purmerend, Purmerland, Schardam, Schoorl, Sint Pancras, Spijkerboor, Starnmeer, Stompetoren, Uitdam, Uitgeest, Volendam, Warder, Watergang, West-Graftdijk, West-Knollendam, Westbeemster, Westzaan, Wijdewormer, Wormer, Wormerveer, Zaandam, Zaandijk, Zuiderwoude, Zuidoostbeemster en Zuidschermer kunnen zich aansluiten bij het district.