DF Driebanden groot 1e klasse BV Hazefelder

Afgelopen weekend werd bij BV Hazefelder de DF Driebanden Groot 1e klas gespeeld.
Een sterk deelnemersveld, jong en iets ouder, stond te popelen om te beginnen.
Nadat alle plichtplegingen waren geweest, konden de matadoren eindelijk het gevecht met elkaar aangaan. Voor het verslag van de WL Tjeerd Aukema klik je eerst op:

De eerste ronde meteen al een verrassing: Rolf Slotboom versloeg Frank van Oostveen, toch een van de favorieten, met grote cijfers: 17-8 in 36 beurten. Wim Bosman verloor van Peter Groenendal en Rob Paur boog het hoofd tegen Twan Vriens.

In de tweede ronde revancheerde Rob zich en versloeg Rolf. Twan wist ook zijn tweede partij in winst om te zetten tegen Peter, terwijl Frank en Wim de punten deelden. De derde ronde behield Twan zijn ongeslagen status door gedecideerd Wim te verslaan. Frank versloeg Rob en Peter versloeg Rolf. De stand na de eerste 3 rondes was duidelijk: Twan 6 punten, Peter 4 en Frank 3. Rolf en Rob beiden 2 en Wim sloot de rij met 1 punt.
Frank had zich voorgenomen de tweede dag te gaan vlammen en dat deed hij ook. In zijn 4e ronde partij tegen Peter produceerde hij 2 series van 7, waarvan de eerste van acquit. Uitslag 21-6 voor Frank in 17 beurten, dus een moyenne van 1.235… Wim won ondertussen van Rob en toen kwam het voor de spanning in het toernooi aan op de wedstrijd tussen Rolf en Twan. Rolf moest zien Twan van de overwinning te houden, zodat de 5e ronde nog spannend zou zijn. Helaas lukte het Rolf niet om de partij op zijn naam te schrijven; hij kwam 1 carambole tekort. Twan behaalde dus zijn 4e overwinning en was al (de terechte) kampioen. Een prachtige prestatie van Twan, die erg mooi en rustig speelde in al zijn partijen.
De 5e ronde ging nu om wie er als tweede zou eindigen. Frank had de beste papieren maar moest nog tegen Twan spelen. Dit deed hij echter voortreffelijk: met 21-14 versloeg hij Twan en dus eindigde Frank als tweede, voor Rolf die uiteindelijk de 3e plaats opeiste.
Een mooie en spannende Districtsfinale die helaas niet erg druk werd bezocht. Toch kunnen we terugkijken op een geslaagde organisatie van een mooi en sportief toernooi.
Het laatste toernooi dat wij als BV Hazefelder hebben georganiseerd, want na 53 jaar houdt BV Hazefelder helaas op te bestaan…
Tjeerd Aukema
Wedstrijdsecretaris en wedstrijdleider BV Hazefelder

Voor de tussenstanden en de einduitslag kijk je in: KVC-PK-Livescore