Dagelijkse archieven: 14 oktober 2024

1 bericht

Verslag DF DK2

Na vier partijen op zaterdag stonden Antonio Havenaar en Ruud Slotboom gezamenlijk met 8 matchpunten bovenaan, gevolgd door Rob Paur met 6 matchpunten.
De andere finalisten kwamen met 4 en 2 matchpunten er achteraan.
Ruud Slotboom had ook de hoogste score van 7 caramboles.
Er was zondag nog veel mogelijk voor de eerste 3 plekken, waar de eerste twee natuurlijk naar het gewest mogen afreizen.
Zondag klokslag 11:00 uur begonnen de laatste 3 partijen, Ruud Slotboom moest tegen Rob Paur spelen en dit was voor Rob Paur een belangrijke partij, daar hij Ruud moest verslaan om bij te blijven. Het was een spannende partij, het zag er in begin niet zo uit, daar Rob uit de startblokken schoot en Ruud op een flinke achterstand zette, maar Ruud kwam goed terug en Rob zakte wat weg. Het werd toch een nipte overwinning voor Rob Paur en hij kwam in matchpunten gelijk met Ruud Slotboom.
Antonio Havenaar won ook zijn partij tegen Immanuel Sahuleka, maar dat ging ook niet makkelijk. Het betekende wel voor de stand, dat Antonio alleen met 10 matchpunten bovenaan stond en Rob en Ruud volgde met 8 matchpunten. De andere spelers deden uiteraard hun best, maar konden zich niet meer mengen voor de top. In de zesde partij moest Rob Paur tegen Antonio Havenaar en ook hier moest Rob vol aan de bak om mee te blijven doen in de top. Rob wist de partij tegen Antonio te winnen en kwam ook op 10 matchpunten.
Ruud Slotboom moest ook gas blijven geven tegen Immanuel Sahuleka en deze won Ruud nipt en kwam ook op 10 matchpunten. Stand was toen Antonio op 1, Rob op 2 en Ruud op 3, het onderlinge verschil in moyenne was niet zo groot, dus de laatste partijen zouden doorslag geven. Er waren twee finales Ruud Slotboom tegen Antonio Havenaar en Rob Paur tegen Immanuel Sahuleka, dus de spanning was ten top voor de 3 koplopers.
De spanning bij Rob Paur was even te hoog, Rob speelde op dat moment niet zijn beste partij en verloor van Immanuel. Ruud Slotboom versloeg Antonio Havenaar en werd district kampioen driebanden klein 2e klasse. Het was een weekend van hoog niveau driebanden met hele mooie caramboles.
Toch even benoemen dat Rob Koning de hoogste score van 8 caramboles had bewerkstelligd en dat is zeer knap.

 

Ruud en Antonio zijn bereid om ons district te vertegenwoordigen in het gewest.
Rob Paur was bereid om reserve te zijn als iemand zou uitvallen, door wat voor reden dan ook.
Ruud Slotboom namens WBV van harte gefeliciteerd met dit verdiende kampioenschap en samen met Antonio succes in de gewestelijk finale op zaterdag 30 november en zondag 1 december, deze gewestelijke finale wordt door WBV georganiseerd.
Arbiters bedankt voor jullie inzet en alle vrijwilligers die het weekend hebben geholpen, zij het achter de bar/keuken en het schrijven/tellen ook bedankt, was weer klasse.
Wedstrijdleiders:

 

Jan Gieskens (zaterdag)

 

Martin Feeke (zondag)