Persbericht: Marcel van Dijk verovert de titel van Nationaal Kampioen in Rumpt

Castricum, 22 april 2024, – Het was een weekend vol spanning en sensatie in Rumpt, waarbij biljartvereniging Carambole het Nederlands kampioenschap kader 57/2 overgangsklasse kleine tafel plaatsvond. De zeer fraaie en gezellige accommodatie, voorzien van uitstekend materiaal, was het strijdtoneel van een intens biljarttoernooi waarin Marcel van Dijk zichzelf kroonde tot Nationaal Kampioen.

Het kampioenschap, gehouden van 19 tot en met 21 april 2024, trok de beste kadristen van het land aan. Marcel van Dijk en Vincent Veldt, leden van biljartvereniging Castricum, lieten zien dat zij ook tot de absolute top van het kader 57/2 horen.

Met een mix van finesse, vastberadenheid en natuurlijk talent leverde Marcel van Dijk een buitengewone prestatie, die hem de titel van Nationaal Kampioen bracht. Hoewel het toernooi de beste kaderspelers van het land samenbracht, stak Marcel van Dijk boven de rest uit met zijn ongeëvenaarde spel.

Het weekend begon met poulewedstrijden op vrijdag en zaterdag, waar Marcel Van Dijk zich met overtuiging kwalificeerde voor de felbegeerde finalepoule op zaterdagavond en zondag door zijn tegenstanders te verslaan. Vincent Veldt vond zijn Waterloo na deze poulefase, op basis van moyenne.

Marcel van Dijk zijn uitstekende spel en ongekende wil om te winnen werden beloond in de slotronde tegen Lyon Megens, waar hij met verve zegevierde. Hij mocht zich terecht de beste kadrist van het toernooi noemen.

Hoogtepunten van Marcel zijn optreden waren onder meer indrukwekkende series van ver boven de 150 en partijen die in 2, 3 en 4 beurten werden uitgespeeld. De parel van zijn spel was een serie van 212 caramboles. Zijn vermogen om onder druk goed te presteren, zijn prachtige afstoot en zijn inzicht in het kaderspel hebben hem terecht de titel van Nationaal Kampioen opgeleverd. Een prestatie die niet alleen zijn eigen triomf is, maar ook die van biljartvereniging Castricum (BVC). Marcel van Dijk is het allereerste lid, in de nog korte historie van de BVC, die een Nationaal Kampioen wist binnen te halen.

Na afloop van het toernooi sprak Marcel van Dijk geëmotioneerd. Hij bedankte zijn vriendin, vrienden, teamgenoten en supporters voor hun onschatbare steun tijdens zijn lange reis naar deze overwinning, Zijn triomf zal nog lang herinnerd worden als een van de grootste momenten in de biljartgeschiedenis van de BVC.

Het volledige verslag met foto’s staat op de website:  Marcel van Dijk hijst de zegevlag en kroont zich tot Nationaal Kampioen! (bvcastricum.nl)

Voor de tussenstanden en de einduitslag kijk je in: KVC-PK-Livescore